Титови поштоваоци данас посетили Кућу цвећа у Београду

Двадесет пети мај, Титов рођендан или Дан младости, био је велики догађај за све грађане тадашње СФРЈ. Изгледа да се не заборавља ни 37 година од његове смрти. Последњих година, све је више посетилаца из бивших југословенских република који на данашњи дан обилазе Кућу цвећа.

Старији памте штафету младости, која је путовала кроз целу СФРЈ и коју су носили најбољи ђаци, студенти, радници, рудари. То је била посебна част. Породице су крај малих екрана пратиле пренос слета, свечаности прославе Титовог рођендана. Сваке године на данашњи дан, велики број посетилаца обиђе Кућу цвећа, а они највернији стижу од раног јутра.

Посетиоци истичу да су данас дошли у Кућу цвећа да се подсете на младост, 25. мај, Титов рођендан и на све оно лепо што је било. Неки сматрају да их је Тито учио како да буду браћа, другови, и да не дирају никога, док други додају да су уз Тита расли и њиме се поносили...

„Причао ми је деда приче, видео сам снимке и читао сам доста књига. Мислим да је то било право време“, истиче млади посетилац Куће цвећа. 

Последњих година, све је више оних из бивших југословенских република, а занимљиво је да је велико интересовање младих, који у то доба нису били ни рођени. 

„Лик Јосипа Броза Тита је својеврстан бренд. Из тог разлога је Музеј историје Југославије један од најпосећенијих музеја у Београду. Оно што је интересантно јесте да је велико интересовање гостију из западне Европе, чак и са других континената, да обиђу ове локације, да посете овај музеј и бројна друга места која се везују за ову тему“, објашњава Јелена Станковић из Туристичке организације Београда.

Међу посетиоцима из бивших југословенских република најбројнији су Словенци.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво