И „Јунајтед“ ће нудити 10.000 долара за уступање места

Авио-компанија „Јунајтед ерлајнс“ саопштила је да ће нудити до 10.000 америчких долара компензације путницима који на добровољној бази препусте своја седишта на пребукираним летовима, као део напора да поправе свој имиџ након што су недавно на силу избацили путника из једног од својих авиона, наводи „Ројтерс“.

И „Јунајтед“ ће нудити 10.000 долара за уступање места И „Јунајтед“ ће нудити 10.000 долара за уступање места

Наш циљ је да спречимо инциденте и постанемо авио-превозник са већим фокусом на муштерије, наводи се у саопштењу „Јунајтед ерлајнса“.

Претходне две недеље „Јунајтед“ је био у жижи јавности, пошто су се на интернету појавили видео-снимци на којима се види да обезбеђење авио-превозника уз употребу силе избацује 69-годишњег путника Дејвида Даоа из авиона.

Даоу су сломљена два зуба, нос, а добио је и потрес мозга током гужве која је настала када није желео да напусти авион, рекао је његов адвокат, додавши да ће вероватно тужити авио-компанију.

„Јунајтед“ има политику да продаје више карата него што заиста има седишта у авиону, како би се попунила места људи који се не појаве на одређеном лету.

Компанија саопштава да више неће звати органе реда да блокирају улаз у авион и да путници који су већ смештени неће морати да препуштају своја седишта.

„Јунајтед“ ће од јуна прихватити политику „без питања“ о изгубљеном пртљагу, нудећи компензацију од 1.500 долара како би трошкови изгубљеног пртљага били покривени.

„Ово је прекретница за све нас у 'Јунајтеду'“, рекао је извршни директор те компаније Оскар Муњоз.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво