Дневник из 1945. открива Кенедијеву фасцинацију Хитлером?

На аукцији следећег месеца наћи ће се дневник некадашњег председника САД Џона Ф. Кенедија у коме је као 28-годишњак након посете Немачкој писао о Адолфу Хитлеру, наизглед фасциниран нацистичким вођом који је четири месеца пре тога извршио самоубиство, јавио је Си-Би-Ес њуз.

Дневник из 1945. открива Кенедијеву фасцинацију Хитлером? Дневник из 1945. открива Кенедијеву фасцинацију Хитлером?

Очекује се да ће на аукцији, заказаној за 26. април, Кенедијев дневник достићи цену од око 200.000 америчких долара.

Џон Ф. Кенеди је написао да је Хитлер „имао безграничну амбицију за своју земљу, што га је начинило претњом за мир у свету, али је око себе створио мистерију о начину на који је живео и умро која ће живети и расти после њега“.

Извршни потпредседник „РР аукција“, аукцијске куће која нуди дневник, Боби Ливингстон, међутим, истиче да у Кенедијевом писању нема глорификације и да ствари не би требало вадити из контекста.

Кенеди је дневник писао у лето 1945. године, непосредно по завршетку Другог светског рата, када је путовао Европом као новинарски кореспондент.

Дневник је предао свом асистенту за истраживање из Сената Диједру Хендерсону који је садржај дневника објавио као књигу 1990. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво