„Алибаба“ гради у Задру дистрибутивни центар за читаву Европу?

Kинеска компанија за онлајн трговину „Алибаба“ жели да у Задру направи дистрибутивни центар за читаву Европу, пише „Задарски лист“, позивајући се на изјаву кинеског лобисте и председника Евроазијске пословне асоцијације Давида Лекаја.

Управа кинеског интернетског трговачког дива „Алибаба“ је, према његовим речима, недавно донела одлуку о наставку активности везаних за пословну зону Црно у Задру, чиме је тај град, како наглашава, уцртан у каталог кинеских институционалних инвеститора.

„Највећа маркетиншка предност 'Алибабе' крије се у бесплатној достави. Међутим, многи наши суграђани који купују преко интернета су приметили највећи недостатак такве трговине, а то је релативно дуго раздобље од плаћања до испоруке робе. То 'Алибаба' жели да премости једним великим стовариштем у Задру“, ракао је Лекај.

Осим пословне зоне Црно, компанија „Алибаба“ је, како каже, заинтересована и за изградњу филмског студија.

Лекај наводи да је о томе недавно разговарао са глумцем Радeтом Шербеџијом, који је склонији идеји да Ријека буде локација новог филмског студија, али се наводно компанија „Алибаба“ већ заљубила у Задар.

„'Алибаба група' има у власништву неколико филмских студија, углавном у Холивуду, а ово би био први такав посед у ЕУ“, каже Лекај, додајући да су Будимпешта и Србија конкуренција Задру у том послу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво