Мушкарци лажу дупло више од жена

Мушкарци лажу у просеку шест пута дневно, док женама неистина „излети” само три пута у току дана, показало је испитивање недавно извршено у Великој Британији. Најчешћа лаж је иста за оба пола - „Није ми ништа, добро сам”.

Истраживање које је "20th Century Fox Home Entertainment" спровео у Великој Британији поводом издавања прве сезоне серије "Lie To Me" на ДВД-у, показало је да мушкарци у просеку сваки дан слажу шест пута и да лажу двоструко више од жена.

Испало је да просечан мушкарац недељно "изговори неистину" 42 пута, односно 2.184 годишње или око 126.672 пута током живота!

Притом нису превише пробирљиви, подједнако лажу супругу или девојку, шефа или колеге.

Жене то ураде "само" 68.796 у свом животу, тј. 2.184 пута годишње, или три пута дневно.

Истраживање у којем је учествовало 2.000 испитаника показало је да је најчешћа лаж и код мукараца и код жена иста - "Није ми ништа, добро сам".

Такође је утврђено да мушкарци често лажу своје партнерке да им задњица не изгледа превелика у ономе што су обукле, док жене својим партнерима по правилу избегавају да кажу колико су потрошиле у шопингу.

Иако је чак четири петине одраслих испитаника рекло да са лакоћом могу да примете лаж партнера, експерт за "говор тела" Ричард Њумен тврди да није тако и да већина људи није у стању да протумачи "сигнале".

"Сви они претпостављају да неко ко крије истину крије лице и избегава контакт очима док то чини. Међутим, ствари стоје супротно. Лажови обично чине све што је у њиховој моћи да би вас убедили у то, седе мирно и гледају вас читајући вашу реакцију", каже Њумен.

"Додиривање лица и рапидно трептање су такође сигнали који одају."

Више од половине учесника је признало да је било ухваћено у покушају да слаже партнера.

Смејуљење, врпољење и сецкање речи су сигнали које показују деца, но, пошто брзо научимо да људи лако "проваљују" ове знаке, одрасли "лажови" веома ретко падају због њих.

Истраживачи су дошли и до закључка да дом није једино место где лажемо. Један од 10 испитаника је упао у невољу на послу због лажи, а четири процената радника је добило опомену због тога.

Пет посто је отпуштено због покушаја да пласира неистину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво