Гадафи без шатора у Њујорку?

Након што је одбијен захтев либијске владе да свом лидеру, пуковнику Гадафију, подигне бедуински шатор у Централ парку у којем би боравио током заседања Генералне скупштине УН, локалне власти су му забраниле да то учини и у предграђу Њујорка.

Либијска влада је намеравала да у предграђу Њујорка подигне бедуински шатор који би лидер Моамер ел Гадафи могао да користи током боравка у САД, што је његова уобичајена пракса када је у иностранству, али су локалне власти наложиле либијским радницима да обуставе радове.

Шатор је већ делимично подигнут у Бедфорду, око 70 километара северно од Менхетна, на изнајмљеном земљишту које је у власништву америчког милијардера Доналда Трампа.

Како је рекао званичник америчког Стејт департмента који је затражио да остане анониман, шатор је требало је да буде коришћен током Генералне скупштине УН.

Власти Бедфорда наложиле су касно синоћ да се обустави подизање шатора зато што није у складу са градским правилима и законом, рекао је јавни тужилац Џоел Сакс.

Грађевински инспектор покушао је Либијцима да испоручи папир "зауставите радове", али није могао да се споразуме са радницима на лицу места, јер не говоре енглески, па га је оставио надзорнику поседа.

Сакс је још изјавио да ће представници градских власти данас проверити да ли су либијски радници поступили како им је наложено.

Агенција Асошијетед прес је јавила да су америчке власти либијској влади одбиле и захтев да, док траје Генерална скупштина УН, подигне шатор у Централ парку на Менхетну.

Ни Гадафијев план из августа месеца да шатор смести на земљиште у Њу Џерсију које припада либијској амбасади није прошао, уз објашњење америчке владе да "не може земљиште да користи у те сврхе".

У међувремену, конвој председника Либије синоћ је стигао у либијску мисију при УН, недалеко од седишта УН на Менхетну.

У Њујорку данас почиње Генерална дебата на 64. заседању Генералне скупштине УН, а учесницима ће се првог дана дебате обратити и Моамер ел Гадафи.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво