Чудни су путеви мачији

Клајд, дугодлаки хималајски мачак, прво је на мистериозан начин побегао од куће, затим некако "препливао" огромни Басов теснац између Тасманије и Аустралије и завршио 3.800 километара од куће. Али се прекјуче вратио!

Мачор по имену Клајд вратио се својој власници након мистериознe трогодишње "одисеје" на којој се, у једном тренутку, дугодлаки хималајски мачак нашао чак 3.800 километара од куће - у аустралијској "недођији".

Ешли Саливен (19) испричала је да је изгубила наду да ће икада пронаћи Клајда након што је мачак, који је тада био стар годину дана, нестао из њене куће недалеко од Хобарта у аустралијској острвској држави Тасманији.

"Сигурна сам да ме се сећа. Не понаша се као да се изненада нашао на неком непознатом месту", казала је девојка грлећи животињу.

Једна медицинска сестра пронашла је Клајда у болници у забаченом граду Клонкерију у држави Квинсленд.

Понела га је кући и бринула се о мачку четири месеца, након чега га је однела код локалног ветеринара пошто се селила из града и није могла да га понесе са собом.

Ветеринарка Дона Вебер пронашла је Клајдову власницу помоћу идентификационог микрочипа испод коже.

Ипак, нико не зна како је Клајд успео да пређе 300 километара морског пута кроз Басов теснац, од Тасманије до јужне обале аустралијског копна, а потом још 3.200 километара до Клонкерија.

Једна компанија за превоз животиња вратила је мачка власници бесплатно, а највећи део пута прешао је авионом.

"Невероватан је осећај имати га поново. Преплављена сам осећањима", радосно завршава Ешли.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво