Со у борби против раста тумора?

Упркос томе што смо навикли да о уносу соли углавном говоримо у негативнокм контексту, недавно истраживање белгијских стручњака показало је и добру страну овог зачина. У строго контролисаним условима већи унос соли зауставља раст тумора, открили су научници.

Експерименти спроведени на ћелијама тумора и лабораторијским животињама сугеришу да контролисано већи унос соли доприноси смањењу стопе раста разних облика карцинома, утврдили су недавно научници Универзитета Хаселт.

Наиме, већи унос соли резултира јачањем упалних процеса у организму, што у контексту карцинома може имати позитивно дејство, јер додатно активира ћелије имунитета, сматрају белгијски стручњаци.

Резултати добијени у експериментима на ћелијским културама потврђени су на лабораторијским животињама које су имале тумор плућа и меланом, а истраживање ће бити ускоро настављено с обзиром на то да тачан механизам утицаја соли на имунитет још није откривен.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 12. јун 2019, 14:40) - anonymous [нерегистровани]

Morska so

Za onog što tvrdi da je morska so bolja, samo da ga podsetim da morska so zahteva jaku hemijsku preradu, da bi se odvojio natrijum hlorid, dok kamena bela so zahteva uglavnom pečenje i destinaciju. Tako da je morska so toliko zdrava životinje bi naučile same da dođu do mora preko zime, a ne da ližu kamenu so.

(среда, 12. јун 2019, 12:42) - Vlada [нерегистровани]

So je zdrava ukoliko je prirodna!

Postoji velika razlika izmedju kvaliteta soli! Preradjena "bela" kihinjska so, je stetna kako god da je koristis! Prava Morska So, Keltska So a ponajvise Narandzasta So ili kako se jos zove; So sa Himalaja, je ona koja je od koristi organizmu i koje bi trebalo da se koriste u ishrani posto se u tim solima a ponajvise u Himalajskoj soli, nalaze +90% minerala koji su i u nasem organizmu i koji su neophodni za normalno funkcionisanje zdravog organizma! Tu je upravo i razlika izmedju "kuhinjske" soli ( bela so!) i prirodne soli. "Kuhinjska so, posto je prolazila kroz procese ( procesuirana) u proizvodnji, gotovo da i nema 80% od onih minerala zbog koji zivi organizmi a i ljudi upravo i konzumiraju So! Razlog zasto ljudi konzumiraju vece kolicine soli je instiktivan, organizam trazi minerale a mi mu trpamo procesuiranu ili "mrtvu" So!