Неки верују да тера мрачне силе, али бели лук заправо елиминише сувишне килограме

Бели лук је ефикасан лек, сагорева масноћу и помаже у мршављењу и детоксикацији, наводи су из истраживања објављених у „Журнал нутришн“.

Истраживања су показала да бели лук може бити ефикасан у процесу мршављења и да би требало да буде неизбежан део исхране. Бели лук је богат извор витамина Б6 и Ц, влакана мангана и калцијума, а игра и кључну улогу у контроли телесне тежине, пише „Журнал нутришн“. 

Истраживања су показала да је бели лук уско повезан са сагоревањем масноће. Доказано је да спојеви алицина присутни у белом руку стимулишу процес сагоревања масти.

Стручњаци препоручују да свакодневно конзумирње белог лука представља одличан начин за успешно мршављење. Бели лук је такође природни диуретик и повећава производњу урина у организму, што доводи до губитка масти.

Осим тога, бели лук успешно помаже у сагоревању масноће у појасу стомака, повећањем потрошње енергије.

Посебно се препоручује да се ујутру бели лук једе уз додатак воде. У топлу воду додајте сок од лимуна, бели лук и одмах попијте, саветују стручњаци и тврде да та комбинација резултира губитком телесне тежине.

Лековито дејство на крвне судове 

Истраживања су такође показала да бели лук контролише ниво холестерола у крви. Доказано је да конзумација белог лука директно утиче на крвне судове. Бели лук повећава ниво тестостерона, а то резултира снажнијом ерекцијом и додатном енергијом.

Бели лук, познат и као јек природни антибиотик је одличан за детоксикацију јер елиминише токсине и побољшава пробаву. Ипак, не треба га јести у превеликим количинама. Свакако се о начину употребе саветују консултације са нутриционистом.

Наравно, као негативна страна конзумирања лековитог белог лука, увек се наводи његов, за неке, непријатан мирис. Проблем се може решити тако што ћете лук прогутати, без жвакања.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво