Читај ми!

Млади против насиља: Ко се бије тај се НЕ воли

"UN Women" Србија у сарадњи са Амбасадом Краљевине Норвешке у Београду покренула је иницијативу „Млади против насиља над женама и девојчицама", са идејом да се млади упознају са моделима понашања која утичу и подстичи развијање родног насиља.

Кампања под називом „Ко се бије - тај се не воли" за циљ има да се младим генерацијама, превасходно средњошколцима, представи шта све подразумева насиље над женама и девојчицама.

Упознавајући их са мотивима и понашањем који су узрок насилништва, покушаћемо да утичемо на свест младих који треба да формирају здраво друштво.

Лидери ове иницијативе биће наша најуспешнија млада тенисерка Олга Даниловић, као и један од најпопуларнијих глумаца Андрија Милошевић.

Захваљујући личним уверењима, као и професионалном успеху, управо су Олга и Андрија препознати као јавне личности које на најбољи начин могу да мотивишу младе да примете и не врше родно насиље.

„Идеја пројекта јесте да уз подршку личности из света уметности, спорта и јавног живота, ова тема постане видљива и адекватно представљена, да се о њој гласно говори, те да се друштво информише о насиљу над женама и девојчицама и последицама које оно оставља на животе оних које су га преживеле. Развој здравог друштвеног окружења које не толерише насиље над женама и девојчицама у Србији је мисија овог пројекта", изјавила је Милана Рикановић, директорка Агенције Уједињених Нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији.

Србија, баш као и већина земаља у региону, не може да се похвали бројкама којима се свакодневно представља насиље према женама и девојчицама.

Иако се чини да се о насиљу над женама и девојчицама говори све чешће, остаје ипак горак укус реалности која нас опомиње да сензационалистички приступ овим темама, није и неће допринети побољшању разумевања и одговорности да се овакве појаве у друштву смање, или макар третирају институционално на одговарајући начин.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара