Хари је тужан и није желео овакав крај

Војвода од Сасекса, принц Хари, изгубио је звање „његово краљевско височанство“ након објаве да он и супруга желе да напусте краљевске дужности. Изгледа да млади принц ипак није задовољан развојем ситуације и новим договором са краљицом, његовом баком Елизабетом.

Бакингемска палата објавила је у суботу да ће Хари и Меган изгубити титуле „његово и њено краљевско височанство“ и више неће имати право да користе новац из фондова које пуни народ, порески обвезници.

Пар, такође, више неће формално представљати краљицу и Краљевство. 

О новој одлуци краљице Елизабете, војвода од Сасекса говорио је на једном хуманитарном догађају, и према писању Ројтерса, био је веома узнемирен. 

Принц Хари је рекао да није баш желео овакав расплет ситуације, након што су он и супруга Меган Маркл објавили да желе да се повуку из свих краљевских дужности.

„Надали смо се да ћемо наставити да служимо краљици, Комонвелту и мојим војним асоцијацијама без јавног финансирања. Тужно је што то није могуће“, рекао је принц Хари, иначе шести по реду за трон.

Како каже, договор је прихватио знајући да то не мења оно што он јесте у бити и коме је посвећен.

„Надам се да ће вам то помоћи да схватите да сам се повукао из свега што знам до сад и закорачио у нешто за шта се надам да ће бити мирнији живот“, рекао је принц Хари.

Војвода од Сасекса је више пута улазио у сукоб са медијима, оптужујући их да су директно одговорни за смрт његове мајке, принцезе Дајане 1997. године.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво