Како су Хари и Меган дошли до Мегзита

Она је била америчка глумица у успону, а он бунтовни принц и најпожељнији нежења.

Пре две недеље војвода и војвоткиња од Сасекса, Хари и Меган, објавили су да одступају од свих краљевских дужности са жељом да започну самостални живот, а јуче је на читав случај „одбеглих краљевића“ ставила тачку Бакингемска палата одузимајући им титуле и приступ јавним финансијама.

Али, како су Хари и Меган од младог и перспективног пара који је требало да реформише краљевину постали отпадници?

Млађи принц британске краљевске породице упознао је Меган Маркл на састанку „наслепо“ у Лондону, који је организовао заједнички пријатељ.

У интервјуу за Би-Би-Си, Меган је рекла да јој се Хари одмах допао и да су врло брзо током вечери питали једно друго: „Шта радиш сутра? Могли би да се поново видимо“.

Хари је признао да је након првог састанка знао да је Меган „та“.

Крајем 2016. године почеле су да круже приче да је британски принц у вези са америчком глумицом, а у таблоидима су се свакодневно појављивали текстови о Меган и њеној „егзотичној лепоти“ и „дивљој прошлости“.

У новембру исте године Хари је и званично објавио да се он и Меган забављају и замолио медије да поштују њихову приватност.

После заједничких посета Јамајци, Норвешкој и неким афричким земљама, први пут су се у званичној посети појавили отварању „Инвиктус игара“ у Торонту октобра 2017. године. Истог месеца, Меган је рекла за медије да су веома заљубљени.

Месец дана касније, пар је објавио да се верио и да се за наредно пролеће планира венчање.

У замку Виндзор 19. маја 2018. године на великом венчању сјатили су се сватови из свих светских краљевских породица, као и припаданици џет-сета, укључујући Џорџа и Амал Клуни, Дејвида и Викторију Бекам, Опру Винфри...

Са прстењем на рукама стигле су и нове титуле. Војвода и војвоткиња од Сасекса придружили су се принцу Вилијаму и војвоткињи Кејт, а медији су их већ прогласили за „феноменалну четворку“ и нову краљевску генерацију која ће модернизовати монархију.

Све је текло по плану – 15. октобра исте године, пар је објавио да чека дете, а мали Арчи родио се 6. маја 2019. године.

Проблеми у краљевском рају

Ипак, трзавице са осталим члановима краљевске породице полако су се претварале у непремостиве разлике. Тако су се Сасекси иселили из палате Кенсингтон крајем 2018. године, а у новембру те године Меган је, наводно, расплакала војвоткињу Кејт.

Средином прошле године Хари и Меган су саопштили да се одвајају од ангажовања у Краљевској фондацији, чиме су, како наводе упућени, укуцали и последњи ексер у сандук „феноменалне четворке“.

Како је време даље пролазило, пар се све више удаљавао од Бакингемске и Кенсингтонске палате, а пре две недеље одлучио и да потпуно раскрсти са краљевском породицом.

Убрзо је Меган са малим Арчијем напустила Британију и отпутовала у Канаду, а Хари је остао да сачека разговор са баком, краљицом Елизабетом Другом.

На састанку у Сандрингену краљица је рекла да подржава унука у његовој одлуци да буде независан, а јуче је коначно стављена тачка – „Сасекси“ више неће носити титуле „њихово височанство“, а неће им бити доступан новац из јавних фондова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара