Преминуо најнижи човек на свету

Непалац Кагендра Тапа Магар, званично најнижи човек на свету који је могао да хода, преминуо је од упале плућа у 28. години.

Кагендра је био висок 67,08 центиметара, а из Гинисове књиге рекорда саопштили су да га мали раст није спречио да живи живот како је желео.

Крејг Глендеј, уредник Гинисове књиге рекорда, рекао је да „ужасно тужан“.

„Његов осмех је био толико заразан да је топио срца свакога ко га је упознао“, рекао је Глендеј.

Најнижим човеком на свету који може да хода проглашен је 2010. године на свој 18. рођендан.

„Не сматрам себе малим. Ја сам велик човек. Надам се да ће ми титула омогућити да то и докажем и да обезбедим својој породици леп дом“, рекао је на свечаности проглашења.

Гинисова књига рекорда има две категорије за најниже људе - покретне и непокретне. Филипинац Џунреј Балавинг, који не може да хода, висок је 59,93 центиметра.

Кагендра је предао титули сународнику Чандри Бахадуру Дангију високом тек 54,6 центиметара, али је 2015. године поново преузео након Дангијеве смрти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво