„Мегзит“ и даље без решења, краљица подржава унука у независности

Питање будућих дужности принца Харија и његове супруге је комплексна ситуација за решавање и мора још да се ради на томе, оценила је Елизабета Друга након састанка у Норфолку. Британска краљица затражила је да коначна одлука буде донета током наредних дана, али је дозволила војводи и војвоткињи од Сасекса већи степен независности од краљевске породице.

Од почетка „Мегзита“ јавност с нестрпљењем очекује разрешење ситуације, то јест јаснију слику о даљим краљевским обавезама и дужностима принца Харија и његове супруге Меган.

Састанак одржан у Норфолку није донео комплетно решење сложене ситуације у којој се нашла краљевска породица након што су принц Хари и Меган објавили да одступају од свих краљевских дужности, јавља Ројтерс

„Ово је комплексна ситуација за решавање и мора још да се ради на томе, али сам затражила да коначне одлуке буду донете током наредних дана“, наводи се у саопштењу краљице Елизабете Друге. 

Бака је унуку Харију и његовој супрузи Меган дозволила већи степен независности од краљевске породице. 

„Моја породица и ја у потпуности подржавамо жељу коју Хари и Меган имају да као млада породица уреде живот другачије“, наводи се у саопштењу 93-годишње краљице.

Елизабета Друга истиче да иако би породица волела да војвода и војвоткиња од Сасекса остану у пуном обиму ангажовани на краљевским дужностима, поштује и разуме њихову жељу да воде независнији живот него што је то био случај до сада.

Током периода транзиције који је краљица најавила, пар ће проводити време и у Великој Британији и Канади, а додатним договорима биће јасније дефинисано учешће у краљевским дужностима и принца Харија и његове супруге. 

Састанку на истоку Енглеске који је сазвала британска краљица, присуствовали су краљичин син принц Чарлс и принчеви Вилијам и Хари.  

После шокантне објаве пара да ће се повући из обављања дужности које им припадају као члановима краљевске породице и да ће већи део свог времена проводити у Северној Америци, војвоткиња Меган отпутовала је у Канаду

Певач Елтон Џон веома је близак са синовима покојне принцезе Дајане, посебно са Харијем, а како преносе медији, пар се поверио британској поп легенди много пре него што је изашао у јавност са одлуком о одступању од краљевских дужности. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се