Како су се даривали Путин и Вучић

Председник Србије Александар Вучић и председник Русије Владимир Путин су, после састанка у Сочију, разменили поклоне.

Пошто су завршили састанак у резиденцији „Бочаров ручеј“ у Сочију, председници Путин и Вучић, један другом су уручили поклоне.

Српском колеги, Александру Вучићу, председник Путин поклонио је пушку краља Милана Обреновића.

„Изванредна част, велико хвала“, написао је председник Вучић тим поводом на налогу на Твитеру.

„Добио сам нешто што ми је до сада, не рачунајући награде, ордење и одликовања која сам добио, најдраже – оригинална пушка Милана Обреновића, коју је Русија купила ове године на једној светској аукцији и то је била Путинова жеља да мени поклони“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара.

Каже да такав поклон није очекивао, већ „пре неку књигу, шах или вино“.

„За пушку му бескрајно хвала, ја нисам могао да верујем. Да видите како је рад урађен, тачно се види да је урађена пушка за Милана Обреновића“, навео је Вучић.

Додао је да је, осим пушке, добио и вино из околине Сочија, што је донекле, каже, и очекивао јер је „општепознато“ да је љубитељ вина.

„Зна то Путин, није то нека тајна. Ја сам и код њега кући пио с њим, он може да попије нешто друго, ја могу вино, али воли и он вино да попије више него вотку“, открио је Вучић, преноси Танјуг.

Председник је рекао да је он Путину поклонио икону из 19. века и додао да верује да му се поклон допао, знајући да је Путин верник и да воли иконе.

Вучић је Путину поклонио икону Преображења Господњег.

Председници Вучић и Путин су се после састанка обратили медијима.

Владимир Путин je рекао да су Србија и Русија пријатељске земље и да ће Москва наставити да подржава Србију. Александар Вучић је истакао да се сарадња са Русијом наставља, „без обзира на све што ће неко да каже“.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се