Продаје се кућа Курта Кобејна, цена – 7,5 милиона долара

Кућа у којој су живели Курт Кобејн и Кортни Лав продаје се за 7,5 милиона долара.

Пар је кућу купио у Сијетлу у јануару 1994. године за милион и по долара, где је живео врло кратко са својом кћери Френсис Бин Кобејн, све док оснивач Нирване на том имању 5. априла исте године није починио самоубиство у 27. години. 

Последњих година свога живота, Кобејн се борио са зависношћу од хероина и депресијом, његовом славом и сликом у јавности, као и с притиском медија на њега и његову жену Кортни Лав.

Према службеном полицијском избештају смрт је описана као „самоубиство са самозадатом раном од сачмарице у главу“. Околности његове смрти су постале предмет фасцинације и расправа.

Од оснивања, са Кобејном као текстописцем, „Нирвана“ је само у САД продала више од 25 милиона албума и више од 50 милиона у свету.

Угледни часопис "Rolling Stone" уврстио је „Нирвану“ на 27. место највећих музичких уметника свих времена, док је Курт Кобејн проглашен за 12. гитаристу свих времена.

Кућа има осам хиљада квадратних метара и налази се на 0,74 хектара земље.

Има четири спаваће собе и четири купатила, са одвојеном гаражом и потпорним зидом који је накнадно изграђен 1999. године, преносе медији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво