Ридли Скот муку мучи с кокошињцима

Узгајивачи живине, који су подигли два индустријска погона поред имања Ридлија Скота, загорчавају живот чувеном британском редитељу. Суд је до сада одбио шест Скотових тужби.

Британски режисер Ридли Скот узалуд се бори против узгајивача живине који шире посао надомак његовог мајура на југу Француске, сазнаје Франс прес из судских извора.

Аутор култних филмова „Осми путник", „Блејд ранер" и „Гладијатор", одавно поседује имање у једном селу источно од Кавајона, а од 2004. „води рат" против пољопривредника који су подигли два индустријска погона за узгој пилића у суседству.

Скот је од суда у Ниму затражио да поништи дозволу за градњу новог хангара за складиштење и паковање јаја због, како је навео, „звучног, визуелног и олфактивног (мирисног) загађења" које ће то здање производити испод његових прозора.

То је била његова шеста тужба за пет година која је одбијена и по пресуди од 4. децембра, режисер ће морати да плати 4.000 евра за судске трошкове.

Преостаје му да покуша са новим обраћењем суду - или да се навикне на пијукање и кокодакање из комшилука.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво