Епстајнова жртва поновила оптужбе на рачун британског принца Ендруа

„Зна принц Ендру шта је урадио“, рекла је једна од жена које су оптужиле америчког финансијера Џефрија Епстајна и његове пријатеље за сексуалне преступе, на саслушању у Њујорку. Војвода од Јорка негира такве тврдње.

Жена која је оптужила финансијера и осуђеног сексуалног преступника Џефрија Епстајна, коментаришући своје тврдње да је била присиљена на секс са британским принцом Ендруом, рекла је да принц „зна шта је урадио“, пише британски Гардијан.

Вирџинија Ђуфре још 2011. године тврдила је да Ендру „зна истину“ о Епстајновом злостављању малолетних девојака и рекла је да би требало да буде приморан да сведочи. 

У децембру 2014. године, Вирџинија је тврдила пред судом да је била приморана на секс са Ендруом и другим Епстајновим пријатељима.

Принц је оштро негирао наводе. Године 2015. суд је пресудио да су наводи Вирџиније Ђуфре о принцу „небитни“ и наложио да се избаце из тужбе против Епстајна.

Вирџинија, која сада живи у Квинсленду са супругом из Аустралије, у уторак је разговарала с новинарима ван савезног суда на Менхетну.

Била је једна од више од 20 жена које су говориле о наводном сексуалном злостављању од стране Епстајна током обједињеног судског поступка заказаног након смрти, то јест самоубиства финансијера у затвору, 10. августа.

Епстајнова смрт у 66. години ставила је тачку на његово суђење, али је судија дао прилику женама које су га оптужиле да јавно говоре.

„Он зна шта је учинио и о томе може да сведочи. Тачно зна шта је учинио и надам се да ће то признати“, рекла је Ђуфре мислећи на британског принца.

Бред Едвардс, адвокат који заступа више жена које су оптужиле Епстајна, истакао је да „принц Ендру или било ко ко је дао изјаву, ако жели може да дође и разговара и одговара на стварна питања која жртве имају“.

„Лично сам више пута упућивао тај позив принцу. Спремни смо и имамо пуно питања за њега“, рако је Едвардс.

Британски принц, средњи син краљице Елизабете Друге и принца Филипа, у саопштењу издатом прошле суботе, навео је да његово познанство са Џефријем Епстајном датира од 1999. године, те да су се виђали једном или два пута сваке године. 

Војвода од Јорка је потврдио да је боравио у неколико Епстајнових домова, али тврди да није „видео, сведочио нити посумњао на било какво такво понашање које би након тога довело до (Епстајновог) хапшења и осуђивања“.

„Раније сам рекао да је грешка што сам га видео након пуштања (из затвора) 2010. године и сада само могу само да поновим да жалим што сам погрешио што сам помислио да је оно што сам мислио да знам о њему била грешка, имајући у виду оно што сада знамо“, додао је принц у изјави.

Принц је нагласио да је Епстајново самоубиство оставило много питања без одговора, те да саосећам са свима који су погођени.

„Ово је тешко време за све који су на било који укључени и ја не могу да разумем или објасним начин живота господина Епстајна. Противим се искоришћавању било којег људског бића и не бих никада учествовао у таквом понашању нити га подржавао“, закључио је 59-годишњи принц. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 28. авг 2019, 14:22) - Rade [нерегистровани]

"SEX"

Sexualno zlostavlanje u Belgiji nije nikad rasvetljeno jer ja navodno kraljeva familija ucestvovala.

(среда, 28. авг 2019, 14:02) - anonymous [нерегистровани]

Kome?

Kome sada verovati?