Европске оперске куће и колеге стали у одбрану Доминга

Оперски певач Пласидо Доминго враћа се на сцену на фестивалу у Салцбургу, први пут пошто су се појавиле оптужбе више жена да их је сексуалну узнемиравао.

Две оперске куће у Сједињеним Државама отказале су Домингове наступе, међутим ниједна европска оперска кућа то није учинила, преноси АП, додајући да су чак бројне колеге и институције стале у његову одбрану.

Доминго је добио пуну подшку организатора фестивала у Салцбургу и колега уочи извођења опере Ђузепеа Вердија Лујза Милер.

Председница фестивала Хелга Рабл Штадлер навела је у саопштењу да сматра да би било погрешно и неморално доносити „коначне пресуде у овом тренутку и доносити одлуке на основу њих“.

Додала је да Доминга познаје 25 година, и да је увек био љубазан и да би сигурно чула за све то време да га је неко оптужио.

Како се наводи, за сада је потврђено да ће Доминго одржати свих 21 наступа до новембра 2020. године, укљућујучи и наступ на обележавању 50 година од његовог првог наступа у Миланској скали заказан за 15. децембар.

Америчка агенција наводи и да се већина оперских кућа позива на претпоставку невиности, док неки кажу да че сачекати крај истраге у Лос Анђелесу.

Девет жена оптужило је Доминга за вишегодишње сексуално узнемиравање у опери у Лос Анђелесу, где је он дуго година радио као генерални директор.

Неколико њих рекло је да је остало без посла или да је било кажњено због одбијања његове понуде. Према њиховим наводима, он их је узнемиравао телефонским позивима, позивима у хотелске собе и његов апартман, за нежељено додиривање и љубљење.

Доминго је за наводе рекао да су „забрињавајући и нетачни“, као и да верује да су његове везе са женама биле споразумне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво