Мурал као знак сећања на Кита Флинта

У част недавно преминулом фронтмену фрупе „Продиџи“ Киту Флинту, у Саутенду на мору, појавио се величанствени мурал.

Флинт је пре две недеље пронађен мртав у свом дому у Есексу после чега је потврђено да је звезда себи одузела живот.

Колеге из бенда описују га као правог пионира, иноватора и легенду, док су признање Флинту одале бројне познате личности међу којима је и Елтон Џон.

Мурал у част Флинту појавио се у месту Саутенд на мору, који је заправо у близини његовог дома у месту Грејт Данмоу, у Есексу, пише портал NME.

Мурал је дело локалног уметника Џона Бајела и покрива читав зид. Назван је Twisted Animator, како глaсе и стихови великог хита Firestarter.

Налази се испод железничког моста у главној улици овог приморског града, а наручио га је Алисон Дјуи, градски менаџер за унапређење пословања.

„Мислио сам да би то могло бити лепо признање бриљантном музичару. И ја, и многи људи из моје генерације који су искусили рејв сцену касних осамдесетих и деведесетих, волели су 'Продиџи'“, рекао је Дјуи.

Хиљаде људи потписало је и петицију да се подигне статуа Флинта у месту где је формирана група „Продиџи“ а то је Брејнтри.

У међувремену, потврђено је и да се у Флинтову част, спрема посебна турнеја ди-џејева у Великој Британији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво