Западни Холивуд тражи уклањање Трампове звезда са Стазе славних

Градско веће Западног Холивуда једногласно је усвојило резолуцију којом тражи да звезда председника САД Доналда Трампа буде уклоњена са холивудске Стазе славних због његовог „узнемирујућег понашања према женама и других поступака“.

Ипак, тешко да ће резолуција, изгласана у понедељак, донети очекиване резултате, с обзиром на то да се Стаза славних, иначе туристичка атракција, налази у суседном Лос Анђелесу и под надлежношћу је холивудске Привредне коморе, наводи АП.

Председник Коморе Лерон Габлер рекао је за Лос Анђелес тајмс да Комора никада није уклонила ниједну звезду јер се свака сматра делом историје Стазе славних.

Западни Холивуд је одлучно настројен против Трампa, наводи америчка агенција, додајући да је прошлог пролећа градоначелник Џон Дјуран дао кључеве тог града порно-глумици која је тужила Трампа због уговора о поверљивости за који тврди да су склопили.

Градско веће је резолуцију о захтеву за уклањање Трампове звезде донело након што се његова звезда на холивудској Стази славних нашла на мети вандала крајем прошлог месеца.

Реј Браун, официр лосанђелеске полиције, изјавио је 25. јула тада да је приведена на саслушање особа за коју се сумња да је пијуком оштетила звезду актуелног председника САД.

Звезда је постављена на Булевару Холивуд у близини авеније Хајленд 2007. у знак признања за Трампову ТВ емисију Шегрт.

Непосредно пред изборе у новембру 2016, Трампова звезда била је такође оштећена ударцима маља и пијука.

број коментара 2 пошаљи коментар
(среда, 08. авг 2018, 14:25)
anonymous [нерегистровани]

Ако није по њиховом онда је....

”Нико, нико, само јааа....”.

(среда, 08. авг 2018, 13:20)
Američka Komuna! [нерегистровани]

Ovo mi je ulepšalo sušu u Nemačkoj:

"Радник комуналног предузећа ..."