Суд: Коперфилд није одговоран, гледалац се сам повредио

Славни мађионичар Дејвид Коперфилд је био немаран али није одговоран за повреду Британца Гевина Кокса током извођења трика, утврдио је амерички суд.

Порота суда у Невади закључила је да се Гевин Кокс сам повредио током чувене Коперфилдове мађионичарске тачке нестајања у Лас Вегасу 2013. године.

Кокс је тужио Коперфилда за немар пошто је пао током представе и, како тврди, задобио повреде мозга.

Пресуда значи да он не може да добије финансијску одштету од Коперфилда.

Коперфилд, најплаћенији мађионичар на свету, изводио је тачку „Срећних 13“ више хиљада пута без проблема, наводи Би-Би-Си.

У овој илузији учествује 13 насумично одабраних гледалаца из публике, који на позорници „нестају“ након што их прекрије завеса, да би се потом појавили у задњем делу сале.

Коперфилд је у априлу био приморан да суду открије своју мађионичарску тајну и објасни да су учесници, након што се завеса спусти, трчали ходницима по хотелу „Лас Вегас МГМ“ и око њега.

Они треба да изађу из зграде и поново уђу на задњи улаз позоришта, а Кокс (58) је пао док су га позоришни радници водили кроз те пролазе.

Одведен је у болницу са ишчашеним раменом. Лекари су му, како каже, касније дијагностиковали повреду мозга.

Кокс је у тужби навео да је потрошио више од 400.000 долара на лечење.

Он тврди да су у ходницима били остаци грађевинског материјала, али Коперфилд каже да је лично прошао истом стазом раније и да је све било чисто.

Кокс је тужио и хотел МГМ и Коперфилдову компанију који су такође проглашени одговорним за немар, али је суд навео да ни они, као ни Коперфилд, не треба да плате финансијску одштету Коксу за повреде.

број коментара 0 пошаљи коментар