Депардје: Мигранти су једина шанса за културни препород

Француски глумац Жерар Депардје изјавио је да су новопридошли мигранти једина нада за културни препород у тренутку када људи губе осећај за вредновање културе.

„Људи више немају културу нити културни идентитет. Када поједници немају културу, они срљају ка дну“, рекао је Депардије за париски Фигаро уочи објављивања своје нове књиге под насловом Чудовиште следеће недеље, преноси АФП.

Истакавши да су „јучерашње мањине данас постале већина“, 68-годишњи глумац је навео да су „мигранти једина шанса коју имамо, то јест – у будућности, када ти људи буду интегрисани“.

Кад је реч о филмовима, главни глумац филмова Сирано де Бержерак и Зелена карта каже да „гледа само филмове које критичари мрзе“.

Депардје, који се одрекао француског држављанства и преселио се у Белгију након повећања пореза у Француској, није штедео оштре речи говорећи о земљи у којој је рођен.

„Насупрот ономе што новинари пишу, нисам отишао због пореза... Оно што не могу да поднесем, и због чега ми је та земља досадна, јесте да Французе видим онако мрачне, као сама смрт“.

Депардје за Француску, ипак, каже да је прелепа земља, али да је њен народ изгубљен.

„Када сам у Француској, не излазим из куће, где сам окружен својим књигама: не желим да изађем и видим пропаст“, закључио је познати глумац.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво