Трамп најпраћенији светски лидер на „Твитеру“

Амерички председник Доналд Трамп постао је најпраћенији светски лидер на „Твитеру“, премашивши чак и папу Фрању по броју следбеника на популарној друштвеној мрежи, саопштила је њујоршка компанија за односе с јавношћу и комуникације „Барсон-Марстелер“, на основу података са своје листе светских лидера.

Са око 40 милиона следбеника, Доналд Трамп је протеклог викенда избио у врх листе од око 890 налога светских лидера као што су шефови држава и влада, док врховни поглавар Римокатоличке цркве има незнатно мањи број следбеника на свим језицима, наводи компанија која се бави анализом „твитпломатије“ – коришћења друштвених мрежа за јавну дипломатију, преноси АП.

Матијас Лифкенс, шеф дигиталне службе у огранку компаније „Барсон-Марстелер“, ЕМЕА, који је основао сајт „Твитпломаси“ који објављује податке о дигиталним дипломатским иницијативама, признаје да су многи следбеници такозвани „ботови“ или је реч о „успаваним“ налозима.

Уз то, на листи коју овај сајт прати не налази се бивши председник САД Барак Обама, који има више од 95 милиона следбеника, напомиње америчка агенција.

Трамп често објављује владину политику или износи контроверзне ставове баш путем Твитера.

Лифкенс је данас рекао да Трампови твитови побуђују многе „интеракције“, закључивши да се њему допада то што има толико следбеника на овој друштвеној мрежи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво