Корнелову смрт истражују као могуће самоубиство

Смрт певача и басисте бендова „Саундгарден“ и „Аудиослејв“ Криса Корнела истражује се као могуће самоубиство, саопштила је полиција у Детроиту.

Корнелову смрт истражују као могуће самоубиство Корнелову смрт истражују као могуће самоубиство

Корнел је преминуо у 53. години у Детроиту, само неколико часова након концерта, пренео је раније АП. Портпарол полиције у Детроиту рекао је за Би-Би-Си да је полиција примила позив недуго након поноћи.

„Пронађен је на поду купатила, позване су наше медицинске екипе и он је проглашен мртвим на лицу места“, навео је портпарол полиције.

Према његовим речима, Корнела је пронашао породични пријатељ када је отишао да види како је и угледао га на поду купатила.

Тело је пребачено у просторије патолога и узрок смрти ће бити утврђен током наредних дана.

Корнелов портпарол Брајан Бамбери раније је његову смрт назвао „изненадном и неочекиваном“ и рекао да су његова супруга и породица у шоку.

Поводом смрти фронтмена „Саундгардена“ и „Аудиослејв“, огласиле су се и његове колеге, а сер Елтон Џон написао је на свом налогу на Твитеру да је „шокиран и тужан“ због изненадне смрти Корнела. „Сјајан певач, текстописац и диван човек“, истакао је Елтон Џон.

Гитариста „Лед цепелина“ Џими Пејџ навео је да је Корнел био „невероватно талентован“ нагласивши да је био веома млад и да ће веома недостајати многима.

Породица преминулог уметника замолила је за приватност у овако тешком тренутку.

Корнел је био певач и један од оснивача изузетно популарног гранџ покрета у Сијетлу током деведесетих, када је формирао „Саундгарден“, групу најпознатију по хитовима Black Hole Sun и Spoonman.

Након распада „Саундгардена“ 1997. године (који се поново окупио 2010. године), Корнел је наставио музичку каријеру. Заједно са Томом Морелом из „Рејџ агенст д машин“, Тимом Комерфордом и Бредом Вилком основао је „Аудиослејв“ 2001. године.

Са новом супергрупом наставио је да ниже хитове, попут Like a Stone, Be Yourself и Show Me How to Live.

Такође је написао и отпевао песму You Know My Name, главну тему у филму Казино ројал.

Корнел се бавио и филантропијом. Покренуо је фондацију „Крис и Вики Корнел“ како би подржавао децу која се сусрећу са потешкоћама, укључујући и бескућништво, сиромаштво, злостављање и занемаривање.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво