Вучић за кинеску телевизију: Жене у Србији најлепше на свету

Премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић је у интервјуу кинеској државној телевизији „Си-Си-Ти-Ви“ уочи посете Пекингу одговарао на питања новинарке кинеске телевизије, мотивисане жељом да српског лидера приближи најширој кинеској публици.

Констатујући да су у Кини изузетно популарна двојица Срба – Бата Живојиновић и Новак Ђоковић, премијера је новинарка замолила да јој обезбеди интервју са српским тенисером, на шта јој је он одговорио: „Даћу све од себе.“

Настављајући даље разговор на тему спорта, запитала је премијера Вучића како то да је Србија тако моћна у тенису, фудбалу, одбојци...

„Кошарка, одбојка, ватерполо – нисмо изгубили ниједну утакмицу у последњих 10 година. Када је реч о кошарци, само су Американци на свету бољи од Срба. У ватерполу ниједна водена земља се не може поредити са нама, а ми немамо море, ни реке нам нису баш тако чисте, нити имамо много базена, али смо најбољи“, истакао је премијер.

На питање у чему је тајна што су Срби тако успешни, премијер јој је објаснио да су Срби веома талентовани, али и веома високи, што је добро за одбојку и кошарку.

Замољен да кинеским грађанима, заинтересованим да посете Србију, препоручи неку занимљиву дестинацију, премијер их је позвао да посете Београдску тврђаву на Калемегдану, на пример, затим, како је рекао, наше калдрмисане улице и делове старог града.

За ноћни живот је рекао да је добар, не само за младе већ и за старије, а ту је, казао је, Нови Сад са Петроварадинском тврђавом.

Премијер је објаснио и да се у Србији у исхрани највише користи месо.

„Месо, месо и још меса. Ако волите месо, долазите у праву земљу меса. Служи се као предјело, главно јело, а може и уместо десерта“, нашалио се он.

На коментар новинарке да се прича да су девојке из Србије веома лепе и да имају посебну врсту лепоте, премијер је казао да мисли да су жене у Србији најлепше на свету.

„Оне су врло шармантне, паметне и врло јаке. Српкиње брину о себи, увек су лепо одевене, оне увек желе да представе не само себе већ и своје породице, своју земљу, градове, на најбољи могући начин. Поносни смо што можемо рећи да имамо јако паметне, веома шармантне жене и зато позивам Кинезе да дођу и да се сами у то увере.“

На лично питање водитељке о томе колико је висок, што, како је навела, верује да занима и кинеске грађане, Вучић је рекао: „Метар и деведесет осам центиметара, што је скоро два метра.“

Новинарка је на то с олакшањем приметила да је добро што је јутрос изабрала ципеле са високим потпетицама.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара