Одржана комеморација у част Микија Јевремовића

У Дому синдиката на комеморацији Миодрагу Микију Јевремовићу, који је преминуо у 76. години, од славног певача су се опростили родбина, колеге, пријатељи, сарадници и поштоваоци његових интерпретација.

Певач шлагера и балада, звезда шездесетих и седамдесетих година прошлог века Мики Јевремовић, сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Још као ваљевски гимназијалац, Мики Јевремовић прославио се као певач. Професионално бављење музиком започео је песмом Мама која је продата у сребрном тиражу. Током каријере дуже од пола века, победио је на више од 100 фестивала у земљи и иностранству, издао више од 200 носача звука, највише за „Југотон“, сарађивао је са најеминентнијим композоторима.

Представница „Југотона“ Наталија Цајић истиче да је музичар био миљеник свих, а нарочито женског дела публике.

„Истицао се гласом који је био готово на рубу јецаја и великом храброшћу експериментисања различитим музичким жанровима уз задржавање уметничког интегритета“, наводи Цајићева.

Композитор и певач Борис Бизетић истиче да је Јевремовић умео на фантастичан начин да имитира разне људе, колеге, комшије, познанике, додајући да је увек био спреман да исприча виц.

Предраг Живковић Тозовац, певач и композитор, каже да је за њега Јевремовић био светски уметник. „Не само српски, не само југлосвенски, не само балкански“, наглашава Тозовац.

Мики Јевремовић је 1975. године проглашен певачем године у бившем Совјетском Савезу. Тамо је био 13 пута на турнеји, када се сабере све време – укупно четири године. И њему и ауторима песама су доносиле награде и платинасте тираже. Дуго је био и председник Удружења музичара џеза, забавне и рок музике.

Генерални секретар Културно-просветне заједнице Србије Живорад Ајдачић каже да сви заборављају да је Мики Јевремовић чинио много доприноса уметницима за пензијско и инвалидско осигурање, за статусе, за њихов положај...

Миодраг Мики Јевремовић остаће упамћен по песмама Пијем, Гркиња, Јована, Ако једном видиш Марију, али и као песник и добар шахиста. Сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи