Преминуо Мики Јевремовић

Познати певач Миодраг Мики Јевремовић преминуо је у 76. години од последица можданог удара, пренеле су „Вечерње новости“.

Мики Јевремовић је доживео мождани удар пре више од две недеље, а након хитне помоћи, која му је пружена у Ургентном центру, пребачен је у Клинички центар.

За собом је оставио кћерку Јелену и синове Ђорђа и Стефана.

Јевремовић је био у бившој Југославији, изузетно популаран шездесетих и седамдесетих година а био је познат по шлагерима и баладама.

Учествовао је на бројним фестивалима: „Београдско пролеће“, „Ваш шлагер сезоне“ у Сарајеву, и на фестивалима у Загребу, Опатији и Сплиту.

Остаће упамћен по песмама Мама, Пијем, С ким си сада када је тужно време, Песникова гитара.

Сарађивао је са Микисом Теодоракисом и Борисом Бизетићем, који је за њега компоновао једну од најпознатијих песама Ако једном видиш Марију.

Са Ђорђем Марјановићем и Радмилом Караклајић, седамдесетих година је био веома популаран у Совјетском савезу.

Веома је волео шах, учествовао је на великом броју домаћих и међународних турнира, а једном је чак ремизирао против светског првака Анатолија Карпова.

Реакције колега на вест о смрти

Певачица и музичка уредница Радио Београда Биља Крстић сећа се да је прва плоча, коју је видела у животу, била албум Песма лета" на којем се налазила песма Микија Јевремовића.

„Упамтила сам певача са изванредним гласом и касније наставила да слушам све што је радио. Било ми је драго кад год би победио на неком од фестивала зато што сам се увек сећала тог тренутка када његова музика улази у мој живот“, рекла је Крстићева Танјугу.

„У последње време многи одлазе, али Мики Јевремовић иде право у историју као један од назначајнијих певача забавне музике у Југославији. Знам да је сада много људи бескрајно тужно“, додала је Крстићева.

Композитор Корнелије Ковач истиче да је Јевремовић био перфекциониста у свему, потпуно надмоћан када се ценио глас пуног опсега, у времену када није било лако бавити се музиком.
„Био је обожаван од публике и јако цењен од колега. Био сам присутан на снимању једне његове плоче када је враћао снимак шест пута због сопственог незадовољства отпеваним, иако су га продуценти наговарали да је све у реду“, испричао је Ковач.

Он је истакао да је Јевремовић био један од највећих певача забавне музике. „Сигуран сам да је остао у срцима многих који су били млади шездесетих и седамдесетих година прошлог века“, додао је Ковач.

Критичар и рок публициста Пеца Поповић каже да је одлазак Микија Јевремовића велики губитак за генерацију којој он припада. „Тај губитак ће сигурно обележити почетак ове године. Био је то велики певач, који је имао много успеха на југословенским фестивалима забавне музике. Иако је био из Србије, он је подједнако добро пролазио на фестивалима који су се организовали у различитим крајевима Југославије“, рекао је Поповић.

„У тренутку када се на југословенској поп сцени појавио Ђорђе Марјановић, Мики Јевремовић је био велика звезда. Жао ми је и мислим да се ускоро неће поновити такав глас“, додао је Поповић.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво