Џонсон исмејао премијерку Меј због кожних панталона

Британски министар спољних послова Борис Џонсон јавно је исмејао премијерку Терезу Меј, рекавши десетинама страних амбасадора да је она толико космополитски настројена да носи кожне панталоне као што су немачке ледерхозне, јавља Ројтерс.

Борис Џонсон се нашалио у вези са одлуком премијерке да се фотографише у модерним кожним панталонама за које британски медији наводе да су коштале 995 фунти.

„Ми смо толико велике космополите да пијемо више шампањца и италијанског пенушавог вина и купујемо више немачких аутомобила од свих других, а наша дивна премијерка носи ледерхозне“, рекао је британски министар спољних послова, користећи немачку реч за традиционалне алпске кожне бермуде.

Џонсон је истакао да Британија неће окренути леђа свету након што изађе из Европске уније, описавши своју земљу као космополитског потрошача увозне робе.

„Никад нам није доста увоза. Купујемо огромне количине робе, посебно од наших пријатеља у ЕУ, што ћемо и наставити да чинимо и када постигнемо чувени трговински споразум“, навео је шеф британске дипломатије.

Поново се нашаливши, Џонсон је истакао и да је Британија чак успела да у САД „извезе“ заговорника Брегзита Најџела Фаража, који је пријатељ са новоизабраним председником САД Доналдом Трампом.

Кожне панталоне Терезе Меј су, иначе, изазвале политичку полемику у Британији након што се она пре две недеље у њима фотографисала када је дала интервју Сандеј тајмсу у свом дому.

Њене панталоне, за које британски медији тврде да коштају 995 фунти, потом је коментарисала бивша министарка образовања Ники Морган из Конзервативне партије, додавши да су торијевци панталоне „приметили и дискутовали о њима“.

„Ја немам кожне панталоне. Мислим да никада нисам толико потрошила ни на шта друго сем на своју венчаницу“, рекла је Морганова, додавши да јој је увек на уму било како да такав трошак објасни народу, пренео је Би-Би-Си.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара