Би-Би-Си: Утихнули твитови седмогодишње девојчице из Алепа

„Твитер“ налог седмогодишње девојчице из источног Алепа, која је на тој друштвеној мрежи описивала живот у тој области, а који је привукао пажњу јавности, обрисан је након жестоке офанзиве сиријске војске, пише Би-Би-Си.

Алеп, који је други град по величини у Сирији, подељен је између побуњеника и снага оданих председнику Башару ел Асаду. Сиријска војска је тренутно у великој офанзиви на источни део и осваја кварт по кварт.

Седмогодишња Бана Алабед је уз помоћ мајке Фатемах, професорке енглеског, на том језику постављала објаве о сукобљеном подручју, али је њен налог обрисан у недељу.

Би-Би-Си наводи да је Твитер налог Бане Алабед имао више од 100.000 пратилаца.

У последњем твиту наведено је: „Сигурни смо сада да ће нас војска заробити. Видећемо се неког другог дана, драги свете. Поздрав – Фатемах.“

Мајка девојчица је у интервјуу за Би-Би-Си у октобру рекла да им је циљ да „свет чује њихов глас“.

Твитовале су о свакодневном животу, у једном твиту из новембра наводи се да им је кућа погођена и да су „видели смрт и замало умрли“, у другом да јој је убијена другарица, а у једном видео-снимку на којем се види она са браћом, каже: „Цртање са браћом пре него што авиони дођу.“

Би-Би-Си пише и да су њени твитови у којима каже да воли да чита „како би заборавила рат“ привукли пажњу ауторке књига о Харију Потеру Џоане Роулинг, која јој је све књиге о младом чаробњаку послала у електронској верзији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво