Обама: Трамп има искуства у свету, упознао је многе мисице

Амерички председник Барак Обама био је инспирисан за шалу на синоћњој традиционалној годишњој вечери дописника из Беле куће, а мета су му биле и демократе и републиканци, са посебним нагласком на тренутно водећег републиканског кандидата за председника САД Доналда Трампа.

„Републикански естаблишмент не може да верује да је он њихов највероватнији кандидат. Кажу да Доналду недостаје искуства из спољне политике да би био председник. Али, да будемо искрени, он је провео године и године састајући се са лидерима широм света: Мис Шведске, Мис Аргентине, Мис Азербејџана“, рекао је Обама, на шта је публика, у којој је било пуно важних и утицајних личности из Вашингтона, праснула у смех.

Обамина шала односила се на учеснице такмичења за Мис Универзум чији је Трамп раније био сувласник.

АФП наводи да је Трамп био мета оштрих коментара на вечери дописника из Беле куће организованој 2011. године, а свој недолазак на овогодишњи догођај објаснио је тиме што сматра да би медији погрешно пренели његово расположење.

На вечери је био присутан потенцијални демократски кандидат Берни Сандерс, који је за разлику од скоро свих осталих мушких гостију који су носили смокинг, носио обично одело са краватом.

И Сандерс се нашао на удару Обаминих шала.

„Берни, изгледаш као да вредиш милион долара. Или, да користим изразе које ћеш ти да разумеш, изгледаш као 37.000 донација од по 27 долара“, рекао је Обама, мислећи на огроман број ситних донација које је Сандерс у последње време добијао за своју кампању.

Амерички председник је наступ завршио у стилу великих поп звезда тако што је рекао „Обама изашао“ (Obama out) и испустио микрофон, што би требало да значи да је наступ био толико добар да нема шта више да се дода.

На вечери су биле и познате холивудске личности попут Вила Смита и његове супруге, Хелен Мирен, а дошла је и певачица Арета Френклин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво