Канцеларија све чешће уређена као дом

Све је разноврснији избор канцеларијског намештаја. Велика пажња посвећује се и уређењу целокупног пословног ентеријера. С обзиром на то да доста времана проводимо на послу, некако се сама по себи наметнула и потреба да тај простор, или бар један његов део, делимично уредимо као дом.

Све је више пословних простора који су уређени на начин на који се то ради код куће. Идеја је да се у њему осећамо као код куће, да нам буде удобно и да не журимо да побегнемо из њега. На тај начин, у великој мери, повећава се и продуктивност запослених.

„Канцеларијски намештај или уопште ентеријер за канцеларијски простор сада се више окреће тој некој кућној, домаћој атмосфери. Људи гледају да остваре себи функционалност за рад, али да, са друге стране, имају, да ли неку фотељу, да ли неки део где могу мало да одморе или кад неко дође за опуштенију опцију састанка или просто неке приче“, каже пројектни менаџер Данио Плавшин.

Уколико је простор довољно велик саветује се дапостоје делов који су одвојени и који заиста служе за одмор и подсећају на дневну собу. „То је и наш предлог. Да се осећа та фина домаћа атмосфера, да имају људи где да попију кафу док чекају на састанак“, саветује Плавшин.

Уређењу пословног простора све више приступамо као уређењу дома што значи да пажљиво бирамо материјале за канцеларијске столове, плакаре, столице. Важни су нам удобност, функционалност, али и изглед.

„Сад само столицу ако фигуришемо према некој својој потреби и намени, столице могу да буду пластичне, алуминијумску базу да имају, конструкцију. Леђа могу да буду од тапацираног материјала, од коже, мреже. Мрежа је нешто што је можда најпопуларније. Бирају се руконаслони према потреби“, објашњава Плавшин.

За столове се обично бира метална конструкција најразноврснијих облика и боја.

„Плоче које могу да се секу, не на четвртасте облике, како је то раније било искључиво, већ и на округло, овално и да се изводе неки оригиналнији облици сечења. Могу и свој лого да изрежу и исеку. Многи клијенти, па и наши, стављали су завесе, чак и класично шивене, да би утоплили канцеларију и добили осећај домаће атмосфере“, истакао је Плавшин.

Све фине технике обраде зидова, подова, детаљи и остале ствари које примењујемо за уређење дома, на располагању су нам и за уређење канцеларијског простора због тога што је и то простор у коме би требало да нам буде пријатно и лепо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво