Кинеска манекенка се извинила због учешћа у спорној реклами

Цуо Је, манекенка која се појавила у контроверзној реклами познатог италијанског бренда „Долче и Габана“, извинила се због појављивања у њој. Рекламна кампања оптужена је за изругивање кинеске културе и за промоцију непријатних стереотипа.

Кинеска манекенка је у микроблогу на врежи Вајбо објавила да, није имала времена да размотри ефекат рекламе у којој она покушава да једе пицу, шпагете и пасту користећи кинеске штапиће, преноси АП.

Након што је реклама претрпела бројне критикике, компанија из Милана је отказала ревију у Шангају прошле године, а када су продавци почели да повлаче њихову робу из продавница креатори Долче и Габана су се извинили Кинезима.

Светски медији преносе да је Цуо Је навела да се осећа кривом. У дугачкој објави манекенка наводи да сарадња са модном кућом попут „Долче и Габана“ обично донесе међународну славу и бројне уговоре и новац, међутим, како каже, њу је ангажман готово коштао каријере, преноси Би-Би-Си.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво