Десет ствари које су вам неопходне

Пун орман одеће не значи и да заиста имате шта да обучете - мушкарци то никада неће разумети, али модни експерти знају у чему је проблем. Због тога су саставили листу од десет ствари које би требало да буду „камен темељац“ добре гардеробе.

Да ли себе убрајате у оне жене које имају пун орман одеће, а опет немају шта да обуку? Већина ће на ово питање одговорити потврдно.

Иако нису решили енигму због чега жене купују гомиле „крпица" које ничему не служе, модни експерти су, у замену, предложили десет одевних предмета који увек добро дођу и који чине основу добре гардеробе.

Модни стручњак Џил Мартин је написала књигу „Мода за почетнике" у којој је, између осталог, набројала делове гардеробе који никада не излазе из моде, а лако се комбинују са стварима које су у тренду.

1. Мала црна хаљина. Наравно, то сви знају, али није на одмет да се понови. Црне хаљине једноставног кроја ушле су у моду са ликом Холи Голајтли, који је отелотворила легендарна Одри Хепберн у филму „Доручак код Тифанија". Могу да се носе и дању и ноћу, са равним ципелама или оним са високом потпетицом, са марамом, огрлицом или испод блејзера. Укратко, у свим приликама.

2. Црни блејзер. Као и мала црна хаљина, лако се комбинује и применљив је у свим приликама. Важно је само да пажљиво одаберетe крој који одговара вашој фигури. Уколико имате, рецимо, узак струк, одаберите укројен модел и за неке „полузваничне" прилике можете да га комбинујете са кошуљом и фрамеркама. То је „вечита" и веома „шик" комбинација.

3. Бела кошуља. Велике су шансе да исту већ поседујете или је бар повремено „мазнете" од своје јаче половине. Знате већ - лако се комбинује - са фармеркама, са елегантним панталонама, сукњом, испод хаљине без рукава... Уколико то можете себи да приуштите, набавите више различитих модела и решићете се мука за многе прилике у којима не знате шта бисте обукли.

4. Добро скројене панталоне. Уколико не волите да носите сукње или хаљине, добро скројене, елегантне панталоне су решење за формалне прилике, било да је реч о послу или вечерњим изласцима. Важно је да поведете рачуна о дужини, у зависности од тога с којим ципелама ћете најчешће да их комбинујете.

5. Беж мантил. Добро се слаже са било којом одевном комбинацијом коју сте одабрали и никада не излази из моде. Уколико већ имате беж мантил, покушајте да набавите један у некој од веселијих боја које се носе ове јесени.

6. Велика црна торба. Ако је већ имате - знате колико вам значи. Ако је немате - знате колико вам недостаје. Једна напомена: није непоходно да сваки пут у њу спакујете половину ствари које поседујте. Ваше раме и кичма биће вам захвални...

7. Пар „савршено" скројених фармерки. Ово „савршено" подразумева да нађете пар који одговара баш вама, без обзира на тренд или нечију препоруку. А пар који је „као створен за вас" се крије тамо негде, пронађите га, вреди се потрудити.

8. Црне „салонке". Присетите се свих фотографија „фаталних жена" које сте икада видели. На колико фотографија фаталне лепотице носе црне, елегантне ципеле са висoком потпетицом? Одговор на то питање објашњава због чега се црне салонке налазе на овој листи.

9. „Кабасти" накит. Масивна огрлица или наруквица могу да „носе" одевну комбинацију коју сте одабрали. Ипак, пазите да не претерате, носите само по један комад да не бисте били „затрпани" накитом.

10. Мале дијамантске минђуше. Ово „дијамантске" схватите условно, и циркони долазе у обзир. Ипак, уколико не можете да приуштите праве дијаманте, онда нека минђуше заиста буду мале, иначе ће изгледати јефтино, у најружнијем смислу те речи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво