Деликатном подручју око очију неопходна посебна пажња

Кожа подручја око очију изразито је танка – чак десет пута тања од остатка коже лица. Због тога јој је потребна додатна и посебна нега.

Деликатном подручју око очију неопходна посебна пажња Деликатном подручју око очију неопходна посебна пажња

Дневно трепнемо готово 30.000 пута, а мимика додатно убрзава стварање бора на кожи око очију у односну на остатак лица. Честа су појава и подочњаци, који приказују застој у циркулацији, али откривају и унутрашња стања организма попут здравља бубрега. С обзиром на то да се кожа око очију врло тешко сама може адекватно заштитити од сунца, препоручљиво је што је више могуће носити наочаре за сунце и користити креме са заштитним фактором.

Златно правило сваке креме за подручје око очију јесте да се не наноси превише близу саме слузнице и да се не наноси на горњи капак.

Најбоље време за почетак неге је око двадесете године живота, када још нема видљивих бора и линија. Нежне креме или гелови које кожа брзо упија препоручљиви су у комбинацији са редовном негом. Већ у касним двадесетим годинама требало би се концентрисати на одржавање еластичности, па тада треба бирати креме које подстичу кожу на производњу колагена и интензивно хране и хидрирају.

Од тридесете године па надаље, фокус је на активном успоравању старења коже и ослабљивања њених функција и метаболизма, па се окрећемо кремама с мноштвом активних састојака и специјалним формулама.

Правилно чишћење као кључни корак

Све почиње од чишћења коже. Први и најважнији корак у квалитетној нези је правилно и редовно уклањање шминке. Уклањање трагова шминке и нечистоћа је императив сваке вечери, без прескакања, док је ујутро нежно чишћење мицеларном водицом идеално за почетак дана.

Масажа

Врло је важан одабир праве неге и неизоставна масажа кружним покретима. Топлином прстију и подстицањем циркулације осигуравамо бржу и квалитетнију пенетрацију активних састојака креме.

Само превентивном и редовном негом идеалном за ваш тип коже, моћи ћете да одржите свежину и здравље коже око очију. Лењост се не опрашта, јер подочњаци ће увек открити оно што не треба. Мислите о својој кожи на време.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво