Спектакл у Новом Саду – највећa моднa пистa у Европи на отварању Недеље моде

Прави спектакл на главном новосадском шеталишту – дефилеом 250 манекена обучених у моделе 30 европских и домаћих дизајнера, симболичним пуштањем балона у небо уз музичку пратњу овогодишње представнице Србије на такмичењу за „Песму Евровизије“ Тијане Богићевић, као и величанственим наступом Симфонијског оркестра НС2021 и музичара Драгољуба Ђуричића са бубњарима, свечано је отворен интернационални фестивал моде и дизајна Српска недеља моде.

Спектакл у Новом Саду – највећa моднa пистa у Европи на отварању Недеље моде Спектакл у Новом Саду – највећa моднa пистa у Европи на отварању Недеље моде

Модни сладокусци са свих крајева света присуствовали су отварању Недеље моде какво до сада нисмо имали прилике да видимо на нашим просторима.

Српска недеља моде је померила границе уз највећи скуп манекена на једном месту и једној модној писти у Европи, ако изузмемо догађаје великих модних кућа као што су „Диор“, „Шанел“ и други.

Главним шеталиштем новосадске Змај Јовине улице уприличено је отварање за све Новосађане и бројне иностране посетиоце, међу којима су били и престижни медији из Европе, Америке и Азије, те ће ова, по свему специјална слика Новог Сада обићи цео свет.

Фантастична атмосфера и потпуно неуобичајен изглед главне новосадске улице учинили су да Нови Сад стоји раме уз раме са највећим светским престоницама моде. Инострани гости и медији су се једногласно сложили да је спектакл отварања позиционирао Српску недељу моде високо на лествици модних догађаја Европе, док ни Новосађани нису крили своје одушевљење окупивши се у великом броју дуж целе улице.

Пријатно априлско вече својим моделима улепшала су нека од најзначанијих светских модних имена, као што су Емерик Франсоа из Француске, Ари Коно из Немачке, Ромеро Брyан, дизајнер који облачи Бијонсе, Кејт Мос и друге, Миро Мишљен из Шпаније, Аидар Кан из Казахстана, дизајнери из региона – Изабела Кечан из Хрватске, Сања Величковић из Словеније, Бисера Суљић-Бошкаило, Дејана Лукић – Мадам Маја из Црне Горе, као и бројни познати дизајнери из Србије, међу којима су Звонко Марковић, Бошко Јаковљевић, Василије Ковачев, Марија Шабић, Снежана Дакић, Лепа коитур, Данијела Божић, Сузана Перић, Александар Гаврић и многи други.

Звуци филмске музике у сјајном извођењу симфонијског оркестра НС2021 орили су се Змај Јовином улицом током трајања целог програма, а многи су први пут имали прилику да чују уживо и песму којом ће Тијана Богићевић представити нашу земљу на „Евросонгу“.

Енергичан наступ Драгољуба Ђуричића са бубњарима означио је крај свечаног отварања, када је велика писта заблистала свим присутним манекенима и дизајнерима.

Поводом овог великог корака за Српску недељу моде, председница Националне коморе за моду Србије и фестивала Српска недеља моде, Светлана Хорват, изјавила је да је „Нови Сад као престоница културе за 2021. годину заслужио овако спектакуларно и јединствено отварање интернационалног фестивала моде и дизајна у Србији.“

Српска недеља моде представља највећи модни фестивал на нашим просторима који бележи најекспанзивији раст посетилаца и учесника у Европи. Априлско издање Националне недеље моде представиће дизајнере из 20 различитих држава света, али и бројне програме који доприносе едукацији посетилаца о моди као уметности".

Своје одушевљење атмосфером и самом организацијом овако великог догађаја није крила ни наша овогодишња представница на „Песми Евровизије“, Тијана Богићевић, те је изјавила: „Организација и само отварање Српске недеље моде вечерас су били на самом светском нивоу. Српска недеља моде је одличан пример како се најбоље брендира и промовише Нови Сад и Србија у Европи и свету.“

Након отварања, од 25. до 29. априла ревије иностраних и домаћих дизајнера биће одржане у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, када ће посетиоци уживати у новим колекцијама дизајнера из Србије, Француске, Италије, Шпаније, Холандије, Румуније, Грчке, Русије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво