Кан, кажњене због ношења буркинија!

Полиција у Кану интервенисала је у 10 случајева у којима су муслиманке, упркос забрани, на плажи носиле буркини. Број интевенција се односи на претходне три недеље, од када је забрана ступила на снагу.

Уз тврдњу да та ношња пркоси француском закону о секуларизму, Кан је постао један од три града на француској обали који је забранио ту одећу за плажу, уз образложење да „уноси тензију након терористичких напада“, преноси Ројтерс.

Буркини, који има сврху купаћег костима али, попут бурки, покрива цело тело, укључујући косу, дизајниран је за муслиманке које се повинују веровању да жена не сме да покаже ниједан део тела осим лица, шака и стопала како их не би видео нико осим супруга.

Забрана ношења буркинија ступила је на снагу 28. јула, од када је приведено 10 муслиманки. Остале су платиле казну у износу од 38 евра, наводио Ројтерс.

Полиција не може да натера жену да напусти плажу због ношења буркинија, а исто лице може бити кажњено само једном дневно.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара