Модно „оружје за масовно уништење"

Португалски модни дизајнери подигли су глас против стандардизације и „омасовљења" укуса. Промовишући инспирацију, креатори су током лисабонске Недеље моде, представили моделе за наредно пролеће противећи се модном „оружју за масовно уништење".

Славне личности, модни новинари и купци могу да одахну јер је модни месец напокон завршен.

Упркос великом нестрпљењу уочи недеља моде које се организују у модним престоницама, читаве четири седмице је веома напоран период за оне који учествују, било на бини или иза ње, било као посматрачи.

Авио-компаније превезле су хиљаде радника модне индустрије и оних који су у некој вези са њом најпре у Њујорк, а затим Лондон, Милано и на крају Париз како би открили шта ће се носити следећег лета.

Међутим, иако те четири Недеље моде привлаче највећу пажњу, има много модних догађаја који се одвијају већ годинама сваке јесени.

Модни догађај који је последњих дана изазвао велико медијско интересовање била је, свакако, лисабонска Недеља моде под називом „Fashion Force'33".

Организатори су између 8. и 11. октобра привукли велики број посетилаца, што због еминентних излагача, што због интересантне тематике. 

„Оружје за масовно уништење" била је централна тема манифестације, док је инспирација проглашена за својеврсни манифест лисабонске Недеље моде против стандардизације и „омасовљења" укуса.

Мигел Виеира, Рикардо Дурадо, Дино Алвес, Нуно Гама, Лара Торес, Ана Салазар, Нуно Балтазар и Луис Бушино само су нека од имена дизајнера који су креацијама за пролеће/лето 2010. године одушевили публику у Португалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво