Борба с биковима у Арманијевој креацији

"Корида Гојеска" је традиционално најгламурознија корида у Шпанији. За ту прилику, чувени матадор Кајетано Ривера Ордоњез носио је "одело светлости", које је специјално за њега креирао легендарани Ђорђо Армани.

Један од водећих шпанских матадора Кајетано Ривера Ордоњез је у суботњем наступу на кориди носио је костим који је дизајнирао Ђорђо Армани.

Ова ексклузивна креација, која је сашивена по мери, названа је "одело светлости" (traje de luz).

Униформа је дизајнирана специјално за Риверу, последњег из чувене династије матадора, која има углед попут аристократске породице.

Борба са биковима, под називом "Корида Гојеска", била је одржана у Ронди, на југу Шпаније.

Ова манифестација се одржава сваког првог викенда у септембру, а име је добила по Франсиску Гоји, сликару из осамнаестог века, који је националну забаву Шпанаца приказивао на многобројним сликама, цртежима и гравурама.

Костими матадора који учествују у овом престижном догађају украшенији су него обично и није реткост да их креирају водећи уметници и дизајнери.

Најпозатији случај је био педесетих година прошлог века, када је Пабло Пикасо за овај догађај осмислио униформу, коју је носио чувени Антонио Ордоњез, Кајетанов деда.

Арманијева троделна креација је у његовој омиљеној нијанси сиве, припијена уз тело, украшена везом и употпуњена дугачким скарлетним плаштом од сомота.

Униформа је примављиво светлуцала на вечерњој светлости, јер је украшена дукатима и "Сваровски" кристалом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво