Читај ми!

Дита у првој три-де хаљини

Краљица савремене бурлеске поново је у центру пажње захваљујући првој три-де хаљини. Или је, пак, „груба креација од сјајног најлона“ украшена „сваровски“ кристалима опчинила љубитеље моде захваљујући хипнотишућем сексепилу Дите фон Тиз...

Плод сарадње дизајнера Мајкла Шмита и архитекте Франсиса Битонта је прва тродимензионална хаљина.

Будући да, због бројних пословних обавеза, креатори необичне тоалете нису били у могућности да се састају да би се договарали о појединостимa, она је морала да настане у „виртуалном простору".

Шмит је свој део посла урадио на ајпеду, а консултације око 17 јединствених делова креације су се одвијале на Скајпу.

Када је хаљина, која може да прати покрете тела захваљујући импресивној количини од 3.000 спојева који функционишу попут зглобова или шарки, напокон била готова, свету ју је у Њујорку представила звезда модерне бурлеске, заносна Дита фон Тиз. 

Прва тродимензионална хаљина на свету, како је њени творци дефинишу, направљена је од сјајног најлона, а красе је десетине „сваровски" кристала.

Шмит, познат по сарадњи са Лејди Гагом, и његов „саучесник" Битонт, осмислили су модел који као да је прављен по мери згодне Дите, нарочито у пределу груди, приметили су модни познаваоци.

Раскошни деколте мало тога је препуштао машти, а линија хаљине, упркос чврстини, прати све линије фигуре америчке играчице и глумице.  

Има и оних којима се није допала „структура која подсећа на комбинацију робота и арт нуво грађевина из филма Метрополис из 1920. године".  

Такође, прилично гломазне нараменице модне критичаре подсећају на рагби опрему, те „ни сав сјај Дитиног сексепила не може да одагна печат грубости креације". 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво