Читај ми!

Балкан се сећа Тошета

Бројна велика музичка имена Србије, Македоније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе окупила су се у Београду да би песмом и речју подсетила на „балканског принца попа“. Емисија „Балкан – сећање на Тошета“ биће емитована 16. октобра, од 21 час, на Првом програму, Сателитском програму РТС-а и путем лајв-стриминга.

Емисију "Балкан - сећање на Тошета" можете погледати овде

Четири године после трагичног догађаја, Балкан ће се сетити Тошета Проеског уз емисију Радио-телевизије Србије Балкан – сећање на Тошета која прославља његов живот испуњен музиком и љубављу према свим људима, живот нестварно кратак у светлу свега што је Тоше стигао да уради, свих људи које је стигао да заволи, а посебно свих људи који су заволели њега.

Једна од учесница емисије, глумица и певачица Антонија Шола каже да се увек сети Тошета у ово доба године.

„Мислим о томе шта се десило тада, какав је био задњи концерт. Такав је живот, морамо га прихватити са свим што он доноси. Настојим бити позитивна онако како је он знао бити у свакој ситуацији", нагласила је хрватска уметница.

„Имао је посебну харизму, посебан начин интерпретације. Нећу покушати да урадим ништа боље, нити другачије, већ ћу покушати да дочарам атмосферу песме како је он изводио песму", рекла је звезда српске музичке сцене Александра Радовић. 

О Тошету ће говорити његови пријатељи и сарадници, подсетиће нас на тренутке које не могу да забораве, а који откривају јединствену личност овог младића, личност која је кроз музику људима желела да пружи радост, љубав помоћ и подршку.

„Желим га се сећати са осмехом на лицу, јер је он био такав – увек срдачан, духовит, насмејан и попут малог детета", објаснила је колегиница и земљакиња „балканског принца попа" Калиопи уочи снимања емисије.

После четири месеца припрема у четвртак је у студију осам, у згради Радио-телевизије Србије у Кошутњаку, одржана тонска проба уочи снимања.

Сваки тренутак пробе био је емотиван, а таква ће несумњиво бити цела емисија са неким од најбољих певача Балкана и песмама које је певао Тоше.

Емисија Балкан – сећање на Тошета биће емитована на Првом програму, Сателитском програму и путем лајв-стриминга у недељу, у 21 час.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво