„Тејк дет“ на добром путу ка „Напретку“

Судећи по интересовању публике за спот за песму "Flood", који најављује шести студијски албум групе „Тејк дет“, Роби Вилијамс се неће покајати што се после 15 година вратио коренима. Бујица славе познату петорку за сада носи ка турнеји која је заказана за 2011. годину и већ распродатим наступима.

Будући да су сви чланови групе Тејк дет или већ зашли у четрдесете или су на прагу пете деценије, дискутабилно је да ли је и даље реч о „бојз" бенду. Међутим, нема сумње да и даље владају поп сценом.

Препознатљиви „брит-поп" (скраћено од british pop) упакован у модерне аранжмане већ у песми симболичног назива Flood (поплава), која је недавно започела поход на светске топ листе, најављује музику провереног квалитета.

У ишчекивању албума Progress који ће званично изаћи сутра, а у продавнице у Великој Британији стићи 14. новембра, најватренији обожаваоци групе већ увелико купују карте за турнеју Progress Live 2011.

Интересовање медија, али пре свега публике, не јењава још од момента када су се појавиле гласине да ће позната петорка поново удружити гласове.

Роби Вилијамс је 1995. године напустио Тејк дет и успешно запловио соло водама, а група је у фебруару следеће године и званично престала да постоји.

Када су момци, десет година после Вилијамсовог одласка, одлучили да се поново окупе, он као да је хтео да сачека да група без њега поврати стару славу.

Иако су два албума групе окрњеног састава Beautiful World и The Circus сјајно прихваћена, права помама за једним од најтраженијих бендова деведесетих завладала је тек када је раније ове године потврђено да ће се на следећем студијском албуму момцима придружити и Роби.

„Најузбудљивије уједињење у поп музици" прате подједнако интересантне вести. Једна од занимљивијих је и да ће сви чланови групе са својим лепшим половинама и децом живети у истој кући.

Гери Барлоу, Марк Овен, Хауард Доналд, Џејсон Оринџ и Роби Вилијамс у првом заједничком споту после разлаза појављују се као веслачки тим који губи. Ипак, они своје путовање у чамцу названом (као и албум) „Напредак", настављају док поред њих промичу најпознатије знаменитости британске престонице.

Време ће показати да ли ће се њихово путовање по свету музике завршити на неком сунчаном месту или уласком у неизвесну олују која их за секунд може заувек избрисати са сцене. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво