Масимо сјајан и са високом температуром

Хрватски поп певач Масимо Савић у уторак увече успео је да се избори са високом температуром и грозницом и одржи одличан концерт у испуњеном београдском Центру "Сава", где му је гост изненађења био колега Тони Цетински.

Већ на почетку предновогодишњег концерта трећу годину за редом у Центру "Сава", Масимо се пожалио да је болестан и да има температуру, што се касније могло и приметити приликом извођења неких песама, када је певач имао благих потешкоћа са високим тоновима, а у паузама га је мучио сув кашаљ.

"Када сам снимао још први албум и када са пјевао баш пјесму 'Сјај у тами', тог тренутка када сам је пјевао, и та снимка и дан данас у оптицају, имао сам 39 температуру. Имам то и сада, па да то одмах рјешимо на почетку, али ја ћу дати све...", рекао је Савић.

Болест као да је допринела да Савић одржи свој можда најопуштенији и најбоље примљени концерт у Центру "Сава", где је осим бројних хитова попут "Сунце се поново рађа", "Грација" и "Ми нисмо сами", извео и стару песму "Само један дан", коју је раније најављивао да ће отпевати, пошто ју је изоставио на концерту прошле зиме.

Београдска публика је при показивању одушевљења што изводи "Само један дан" успела на тренутак да збуни Савића, јер је почела громогласно да пева рефрен тренутак раније него што је певач то планирао, па је Масимо накратко уз изненађење на лицу прекинуо песму, да би за који тренутак повратио ритам и наставио певање.

Певач је, затим, неколико пута као у трансу поновио "Боже мој", збуњен популарношћу песме, за коју је признао да је одлучио сада да је пева искључиво на наговор пријатеља и чланова пратећег бенда.

Стари класик "Бијелог дугмета" и Здравка Чолића "Лоше вино", Савић је најавио као ауторску химну Горана Бреговића и Арсена Дедића "о лошем алкохолу", а у првим тактовима песме на сцени Центра "Сава" придружио му се колега Тони Цетински, изазвавши буру одушевљења у дворани.

Цетински је, иначе, боравио у Београду како би промовисао свој концерт у Београдској арени 14. фебруара идуће године, и врло брзо су се договорили, "како то већ музичари раде", истакао је Масимо, да му дође као гост и пружи подршку.

"Надам се да је ово било добро изненађење?", упитао је Савић добивши заглушујуће овације.

После извођења еуфорично примљеног "Странца у ноћи" и свог највећег хита "Сјај у тами", Савић се на први бис вратио за прошлогодишњи регионални хит "Зар више нема нас" и обраду класика сарајевских "Индекса", "Бацила је све низ ријеку", песме коју је, по свом признању, на инсистирање пријатеља накнадно убацио на ЦД "Вјештина".

На други бис је Београђанима приредио ново изненађење извевши неколико песама из свог пројекта "Масимо пјева Синатру", који ускоро треба да буде објављен на ЦД-у и ДВД-ију.

"Око пет ујутро је кренула грозница, али је невероватно шта направи публика. Рекли су ми људи 'видећеш, моћи ћеш' ", објаснио је болесни Савић како је успео сјајно да изнесе двочасовни концерт, окончан у 23 часа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво