„Бунт рок фестивал“ у клубу „Фест“: „Вива вопс“, „Логичка грешка“ и "Wajz"

„Бунт рок фестивал у Фесту“ је нова серија догађаја, који за циљ имају промоцију младих ауторских бендова. Први у серији концерата, заказан је за 22. новембар и тада ће пред публиком чувеног земунског клуба наступити бендови „Вива Вопс“, “Wајз" и „Логичка Грешка“.

Једном месечно, публика ће имати прилику да у клубу „Фест“ уживо слуша бендове који су прошли кроз „Бунт рок фестивал“, који успешно траје од 2015. године.

До сада је у овом јединственом телевизијском такмичењу младих, неафирмисаних музичара учествовало 800 бендова и аутора, од којих су њих 120 добили прилику да први пут наступе на сцени, у ТВ студију, али и у другим сегментима медијског система РТС.

„Апсолутно је потребно умрежавање људи који су истомишљеници – аутора, медија, публике и то управо покушавам да остварим кроз Бунт Рок Фестивал. Осим РТС-овог аудиторијума, трудим се да у сарадњи са онима који препознају нашу мисију, остварим и што више прилика за свирке, концерте младих, нових музичара пред фестивалском и клупском публиком“, каже Бранка Главоњић, ауторка „Бунт рок фестивала“.

„Чини ми се да је досадашња круна и сведочанство тог умрежавања, коме сам посвећена, оно што се догодило након одржаног петог издања БРФ-а: чак два атрактивна музичка фестивала, 'Рок вилиџ – Банатски Соколац' и 'Белгрејд бир фест' су доделили посебне бине, односно омогућени су наступи за више од 30 бендова Бунт рок фестивала. Тако је фестивалска публика тих манифестација летос добила још прилика да нове ауторе и бендове упозна, препозна, заволи“, додаје ауторка „Бунт рок фестивала“.

„Серија концерата 'Бунт рок фестивал у Фесту' је наставак тих мојих тежњи. Ради се о култном клубу у Земуну, у ком су наступали и наступају реномирани аутори и највећа музичка имен. Концертом у петак, 22. новембра, започињемо серију добрих свирки, концерата најатрактивнијих бендова Бунт рок фестивала“, наводи Бранка Главоњић.

На првом концерту „Бунт рок фестивал у Фесту“, 22. новембра наступиће бендови: „Вива вопс“, „Логичка грешка“ и "Wajz".

„Вива вопс“

„Вива вопс“ је бенд из Београда основан 2016. Чине га музичари који се годинама баве
алтернативном музиком: Александар Ћурчић - вокал, Марко Јанковић - вокал, Марко Трајковски - ди џеј и клавијатуре, Никола Живановић - гитара, Ђорђе Поповић - гитара, Душан Калинић - бубњеви и Мирољуб Антић - бас гитара.

Убрзо се након оснивања пријављују на Београдски ауторски рок фестивал – БАРФ, где освајају треће место. На трећем издању „Бунт рок фестивала“ 2017. године „Вива вопс“ осваја прво место. Следи први спот за сингл Униформисани криминалац који почиње да изазива реакције људи, а победничка песма са БРФ 2017. Свуда пиво, проналази свој пут до публике.

На првом издању фестивала регионалне музичке и видео продукције „МТС Вижон“, „Вива вопс“ улазе у најужу конкуренцију и то у две категорије: Најбољи нови извођач и Најбоља монтажа и постпродукција. Освајају треће место за спот песме Униформисани Криминалац.

„Вива Вопс“ је наступао на најзначајнијим музичким фестивалима у земљи и региону, на којима су проглашени за концертну атракцију. Убедљиви и упечатљиви сценски наступи два фронтмена, појачани жестоком свирком бенда, чине их несвакидашњим и оригиналним. Поред тога, „Вива вопс“ се смело упуштају у комбиновање различитих музичких праваца.

На њиховом репертоару се подједнако налазе и енергичне песме и баладе, а њихов звук се може описати као јединствена фузија репа, панка, рока, метала и попа.

„Логичка грешка“

„Логичка грешка“ је бенд из Београда, основан крајем 2017. године. Интензивно раде на ауторским песмама у жељи да сниме албум. Немају дефинисан музички правац који свирају, свака песма је нешто друго и има своју причу.

Одржали су до сада неколико свирки у Београду, били у финалу „Бунт рок фестивала“ 2019, такође су наступили и на овогодишњем „Белгрејд бир фесту“, на „Бунт рок бини“.

Логичка грешка су – ритам гитара и вокал - Матија Савковић, бас - Вук Јанковић, соло гитара - Ана Перишић, бубњеви - Лазар Прендовић.

"Wajz"

"Wајz" су репери из Земуна и још увек су у фази завршавања средње школе. Труде се да увек буду позитивни, што њихови текстови баш и не потврђују, али „кроз пар речи се види да смо насмејани и углавном без бриге“. Од успеха у досадашњем раду издвајају учешће на „Бунт рок фестивалу као и наступ на „Бир фесту“.

„Имамо огромну подршку од вршњака, а чак и од неких старијих (Поздрав Исказу!) . Наступали смо већ једном у Фесту и било је невероватно . Надамо се истом утиску и овај пут, наше је да дамо све од себе“, поручују из "Wajz"-a

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво