Ману Чао одушевио публику у Нишу

Први пут у Нишу, „Ел Чапулин соло“, Ману Чао са бендом у акустичној верзији, у пуној хали „Мика Антић“, одушевио је публику двочасовном свирком.

Ману Чао одушевио публику у Нишу Ману Чао одушевио публику у Нишу

Када су изашли на бину, Ману Чао обратио се публици прво на српском језику: „Добро вече, Ниш! Како сте?“, а онда наставио на енглеском: „Задовољство је бити овде вечерас. Вечерас ћемо направити акустични шоу, надамо се да ће вам се допасти“.

А публици се шоу толико допао да га није пуштала да оде са бине. У халу „Мика Антић“ посетиоци су дошли не само из Ниша, већ из целе Србије, па и из других земаља. 

Састав „Ел Чапулин соло“ отворио је концерт песмом Otro Mundo, а у наставку су се ређали хитови попут Vida Tómbola, Mala Vida, Clandestino...

Публика је углас певала старе и нове песме у акустичној верзији препуној енергије коју само Ману може да донесе на бину. Како је и било најављено, француски музичар и активиста шпанског порекла још једном је показао да не пише своје песме, он их живи. А живела их је заједно са њим и публика у Нишу.

„Ел Чапулин соло“ чине Ману Чао (глас и гитара), Лусијано Фалико (мања гитара) и Мауро Мансебо (бонго).

Концерт састава који предводи Ману Чао симболично је најавио фестивал ворлд мјузик правца „Мерак“, који почиње 2020. године.

„Надамо се да смо вам на најбољи начин најавили у ком ће се правцу кретати фестивал“, рекао је директор фестивала Марко Мицић.

Оснивач фестивала је Удружење „Маркер“ из Ниша, а концерт је одржан уз подршку Града Ниша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво