„Битлси“ обарају властите рекорде

Легендарна ливерпулска четворка успела је да обори властити рекорд и да се са албумом "Abbey Road" нађе на врху топ листe 50 година од изласка оригиналног издања.

Посебно, јубиларно издање, једанаестог албум Битлса, Abbey Road, на коме су се нашли и неки до сада необјављени материјали, са хитовима попут, Come Together, Oh! Darling и Here Comes The Sun, објављен је у септембру, тачно на педесету годишњицу изласка.

Овај албум се 31. јануара 1970. године нашао на првом месту топ листе, што значи да се после 49 година и 252 дана поново нашао на истој позицији и тако оборио претходни рекорд који је држао њихов албум Sgt Pepper-ov Loneli Hearts Club Band.

Критика је Sgt Pepper-ov Loneli Hearts Club Band дуго времена сматрала за најбољи албум „Битлса“, а поновно је објављен у јуну 2017. године, тако да се на прво место на топ листама вратио после 49 година и 125 дана. Тако су „Битлси“ сада успели да оборе сопствени рекорд за више од 100 дана.

Овај успех изненадио је сера Пола Макартнија, иако он и даље сматра да то јесете „проклето добар албум“.

Уједно, Abbey Road је и најпродаванији винил ове недеље, са нешто мање од 9.000 продатих примерака.

Тачно пре 50 година снимљена је и култна фотографија на којој Џон Ленон, Пол Макартни, Џорџ Харисон и Ринго Стар прелазе преко пешачког прелаза у истоименој улици испред студија у коме су снимали свој 11. албум.

Иако су почетне реакције критике била помешане, данас се сматра да је Abbey Road велики комерцијални и музички тријумф „Битлса“, који је на симболичан начин заокружио епоху ове групе, неколико месеци пре њеног званичног распада.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 06. окт 2019, 01:16) - anonymous [нерегистровани]

Zasluženo

Nije ni čudo. Nije izmišljeno ništa bolje posle njih. Bez svetla pozornice i pirotehnike. Samo muzika, poruke i filozofija duše.. Beatles forever!

(недеља, 06. окт 2019, 01:14) - anonymous [нерегистровани]

Masterpiece

Remek delo.. Kao i svi njihovi albumi od Rubber soul, Revolver, Sgt Pepper, White Album i naravno Abbey Road..

(субота, 05. окт 2019, 11:00) - anonymous [нерегистровани]

на западу ништа ново

сумрак идеја