Бенду „Артан Лили“ награда „Милан Младеновић“

Београдска поп-ноиз група „Артан Лили“ добитник је награде задужбине „Милан Младеновић“.

На свечаности у Народној библиотеци у Београду, члановима групе награду је уручио Зоран Костић Цане, лидер састава „Партибрејкерс“. 

Осим Костића, у жирију, који је преслушао 126 приспелих песама, налазили су се и џез пијаниста Васил Хаџиманов и рок критичар Александар Жикић.

У образложењу одлуке жирија, Жикић је напоменуо да је састав „Артан Лили“ својом композицијом Д. Е. П. Р. А. задовољио све критеријуме које музичко дело чини изузетним.

„Реч је о оригиналном, дубоко индивидуалном, стилски доследном и интелигентном ауторском остварењу, које таленат и вештину третира без калкулације и цинизма“, рекао је Жикић.

Лидер награђеног бенда Бојан Слачала, позвао је окупљене да аплаузом поздраве Милана Младеновића, фронтмена култног бенда „Екатерина Велика“.

„Опет нас је окупио овде и верујем да би му било драго да зна ко је заслужио награду која је названа по његовом имену. Ово признање је за нас велика част, али и огромна одговорност“, рекао је Слачала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво