„Ева Браун“ на хуманитарном концерту у УК „Влада Дивљан“ 21. септембра

Алтернативни поп бенд „Ева Браун“ одржаће хуманитарни концерт „Неко као ти...“ 21. септембра у Установи културе „Влада Дивљан“.

Специјални гости на концерту биће састави "Artan Lili" и "Magic Bush". 

Пре две године „Ева Браун“ је уз помоћ бројних пријатеља одржала распродат хуманитарни концерт у Дому омладине Београда.

Том приликом прикупљено је 938.076 динара који су утрошени за унапређење неге и лечења оболелих од Дишенове мишићне дистрофије.

Улазнице су доступне на билетарници ЦЗК „Влада Дивљан“ и у Феликс шопу (ТЦ Сремска) по цени од 1.000 динара.

Хуманитарни концерт под називом Неко као ти... под покритељством „ДМД Србија“, организује се у циљу прикупљања средстава за унапређење неге и лечења оболелих од Дишенове мишићне дистрофије.

Дишенова мишићна дистрофија је једна од најчешћих ретких неуромишићних болести од које искључиво болују дечаци. Карактеристика ове болести је убрзано пропадање мишића услед недостатка протеина дистрофина у организму.

Болест се иначе јавља код једног од 3.500 мушке новорођенчади, а процењује се да у Србији од Дишенове мишићне дистрофије тренутно болује више од три стотине дечака.

Циљ организације „ДМД Србија“ је подршка особама оболелим од Дишенове мишићне дистрофије и повезивање међународних клиничких испитивања са дечијим релевантним клиникама у Србији, као и укључивање оболелих дечака из Србије у клиничка испитивања лекова специјализованих за потенцијално лечење те болести.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво