Београд ће имати најпосећенији концерт класичне музике

Београдско Ушће претворенo је у највећу музичку позорницу Европе. У току је „Бир фест“, најпосећенија летња манифестација у региону, затим наставља „Мјузик вик“ фестивал популарне музике, а крај месеца је резервисан за традиционални концерт класичне музике под отвореним небом - „Ноћ музике“.

Амбициозно, али са разлогом програм „Ноћ музике“ се преселио са Ташмајдана на Ушће јер је то простор који оставља довољно места за све оне који желе да чују ову врсту музике, а де не остану ускраћени за ту могућност.

„Пре девет година смо започели идеју отвореног биоскопа у Београду и „Филм стрит“, ево, већ девету сезону увесељава све посетиоце Београда. Уз то смо кренули и са позоришним представама под отвореним небом, па смо се запитали зашто не бисмо имали и концерт класичне музике под отвореним небом“, наводи Милан Тавчар, један од организатора ове манифестације.

Пре четири године та идеја је заживела и на Ташмајдану у сарадњи са Дечијом филхармонијом и маестром Бојаном Суђићем започет је програм „Ноћ музике“. Манифестација је сваке године расла и правила нови искорак, како у погледу програма, тако и у погледу амбијента у коме је одржавања. С обзиром на то да на Ташмајдан може да дође ограничен број посетилаца и много њих је остајало испред капија стадиона, одлучено је да се „Ноћ музике“ пресели на Ушће, објашњавају организатори.

„Изласком на познате отворене просторе и бирањем програма који је пријемчив широј публици желимо да приближимо класичну музику што већем броју људи. Када смо припремали прву 'Ноћ музике', многи су нам говорили да ће се појавити само пар хиљада људи, али смо веровали да правим избором програма можемо напунити сваки простор. Зато смо убеђени да ће ово бити најпосећенији концерт класичне музике у нашој земљи, јер очекујемо бар 50 хиљада људи на Ушћу“, верује Борис Јовановић из организационог тима.

„Ноћ музике“ је од свог настанка била потпуно бесплатна за посетиоце, чак није ограничаван ни поделом улазница, тако да свако ко буде желео да присуствује овом концерту довољно је да дође 30. августа у 20.30 на Ушће.

Музичка продукција РТС-а ће и ове године бити прва звезда вечери. Симфонијски оркестар и Хор РТС-а, Дечији хор и Колибри, а све под вођством маестра Бојана Суђића наступиће у 20.30. После њиховог концерта наступиће планетарна атракција, гудачки квартет „Апокалиптика“ који спаја класичну и рок музику и који ће у мало бржем ритму завршити вече.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво