Грандиозно финале сезоне Београдске филхармоније

Симфонија бр. 2 Густава Малера под називом „Ускрснуће“, заокружиће целокупну сезону Београдске филхармоније заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом, 14. јуна у Коларчевој задужбини.

На бини ће бити више од 180 музичара - филхармоничари појачани хором „Обилић“ АКУД „Бранко Крсмановић“, заједно са два вокала, Лавинијом Дејмс и Тањом Баумгартнер, извешће Малерово ремек-дело.

Малер је овом симфонијом желео да обједини живот и смрт, описујући последњи тренутак људског живота снагом музике.

Колосалним остварењем, композитор први пут улази у авантуру увођења људског гласа у симфонију - и то са два женска вокала и хором.

Овом приликом, београдској публици ће се представити Тања Баумгартнер, која спада у водеће мецосопране нашег времена, и сопран Лавинија Гејмс, стални члан ансамбла Немачке опере на Рајни у Диселдорфу.

Крај сезоне Београдске филхармоније биће грандиозан не само за слушање већ и за гледање, оркестар ће бити у највећем саставу, а специјално за ову прилику филхармоничарима се придружују колеге из Словеније, Хрватске и Црне горе.

Након овог концерта, Филхармонија улази у финалне припреме за наступ на отвореном, који је заказан за 23. јун на Ушћу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво